Mittwoch, 2. März 2016

[TARİF] Muşmula nasıl olgunlaştırılır?


Bu dünyada iki türlü insan var.Muşmulayı ekşi sevenler ve sevmeyenler (Pırassaa!)

Peki daldan kopardığımız, yada marketten/pazardan aldığımız henüz olgunlaşmamış (kahverengi ve yumuşak hale gelmemiş) muşmulaları bozulmadan en hızlı şekilde nasıl olgunlaştırabiliriz?

Emeğin hakkını vermek gerekirse kaba tarifi ekşi sözlükten aldım. Son püf noktasını da kendim ekledim :) "Kudret Helvası"na teşekkürler!

Tarif:
  1. Henüz sert olan muşmulalarımızı bir kap yada poşet içerisine koyup buzluga yerleştiriyoruz ve donmasını sağlıyoruz (bir 12 saat kadar buzlukta beklesin)
  2. Donmus musmulalarimizi mutfak kagidi yada havlu yada benzer bir bez üzerine diziyoruz. Dizilisteki önemli husus musmulalarin tek kat dizilmesi ve birbirlerine temas etmemeleri. 
  3. Cözülme süreci boyunca buğulaşmadan dolayı muşmulaların yüzeyinde küçük su damlacıkları oluşacaktır işte bu sıvının muşmulayı bozmamasi için mümkün oldugunca muşmula yüzeyinde su kalmaması gerekir. Alttaki mutfak kağıdı ve temassız diziliş şekli bu yüzden.
  4. Muşmulalar tamamen çözüldüyse tadına bakılabilir. Eğer muşmulaların ic kısmı henüz istenilen olgunluğa oluşmamışsa işlem tekrarlanır yada biraz daha bekletilir.
  5. Afiyet ola!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen